Известие

Collapse
No announcement yet.

спирачки проблем или не ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• спирачки проблем или не ?

Здравейте колеги да споделя какво стана преди малко карах си малко агресивно и една госпожица реши да спре внезапно и набих супер яко спирачките ама супер яко спирачките не можахме да се блъснем дпрях доста бързо но след това ми блокираха спирачките педала стана на камък и колата не отлепва и сантиметър гасих я палих я но без успех няма тръгване след 3 4минути я форсирах яко до долу и се оправи замириса на съеденител 1я път та въпроса ми е защо ми блокираха спирачките не ми се е случвало до сега да блокират но и да спирам тъка де хаха
    Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Когато спираше така рязко, усети ли да сработва ABS-а?
    Твърде вероятно е спирачките да са ти блокирали заради остатъчно нялягане в системата след отпускането на педала. Причината за това остатъчно налягане може да е в някоe клапанче на ABS - а, което е останало в затворено положение. Ако друг път ти се случи подобно нещо, почукни с нещо по хидлавличния блок на ABS-а и виж дали ще се разблокират.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

да любо абс-а ми сработи доста добре го усетих повярвай ми просто исках мнение защото за първи път ми се случва така да спирам дано никога не ми се налага вече
      Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Comment

Преди година и аз имах същата ситуация ,блокираха предните дискове и след половин час покой на колата накладките се освободиха но на другия ден след каране около 6-8 км. пак блокираха ,решението се оказа смяна помпа на сервото .При мен обаче докато я вкарам в бокса си изпекох накладките и леко изкривяване на дисковете и се наложи да шлайфам дисковете и нови накладки .

Comment

Първоначално публикувано от simvola Покажи съобщение
          Преди година и аз имах същата ситуация ,блокираха предните дискове и след половин час покой на колата накладките се освободиха но на другия ден след каране около 6-8 км. пак блокираха ,решението се оказа смяна помпа на сервото .При мен обаче докато я вкарам в бокса си изпекох накладките и леко изкривяване на дисковете и се наложи да шлайфам дисковете и нови накладки .
          Не нямам проблем колега 100 км минах от снощи проблем няма даже ся по хубаво спира хаха ама за смяна на накладки съм преди ковееха само като пипнеш педала сега не е така

Comment

Working...
          X